όταν αφορά την ικανότητα, το περπάτημα κατατάσσεται υπέρτατα. Απλώς βάζοντας ένα πόδι μπροστά από το άλλο και προσθέτοντας ένα μικρό oomph στο βήμα σας έχει αποδειχθεί ότι βοηθά στη διατήρηση ενός υγιούς βάρους, στην ενίσχυση των οστών και των μυών, στη βελτίωση της ισορροπίας και του συντονισμού και ακόμη και στη βοήθεια στη διαχείριση των καρδιακών παθήσεων, της υψηλής αρτηριακής πίεσης και Διαβήτης τύπου 2 Σύμφωνα με την κλινική Mayo. Εάν τα φυσικά οφέλη δεν ήταν αρκετά για να σηκωθείτε και να επιταχύνετε, η ανύψωση της διάθεσης από το “Feel Good Chemicals” και ο εγκέφαλος βελτιώνονται από την ενισχυμένη ροή αίματος στον εγκέφαλο, πρέπει να είναι. Το μόνο πρόβλημα? Το περπάτημα μπορεί να πάρει stale.

Περπατώντας το ίδιο μονοπάτι κάθε πρωί, περνώντας συνεχώς το ίδιο δέντρο στα μονοπάτια, ή (χειρότερα ακόμα) που τρέχει σε αυτόν τον γειτονικό γείτονα κάθε φορά που βγαίνετε έξω μπορεί να γερνά. Αλλά δεν χρειάζεται να αφήσετε τη μονοτονία να χαλάσει τον περίπατό σας. Προσεγγίστε τους στόχους σας σε ενεργό λεπτό, ενώ παραμένετε διασκεδασμένοι με αυτές τις φρέσκες συμβουλές.

Πηγαίνετε σε ένα περίπατο ακρόασης
Αντί να ανατινάξει το ίδιο παλιό μίγμα με τα πόδια/τρέξιμο, αποσυνδέστε και συντονιστείτε στο περιβάλλον σας. Πόσο διαφορετικοί ήχοι μπορείτε να ακούσετε στην κανονική σας διαδρομή;

Πάρτε μια οπτική γιορτή
Μεταφέρετε τον εαυτό σας μακριά από την καθημερινή, σκεφτόμαστε το περίπατό σας ως περιπέτεια. Απορροφήστε την οπτική έκκληση ότι η εξοικείωση καθιστά εύκολη την παρακολούθηση. Δείτε πώς πολλά διαφορετικά πουλιά ή λουλούδια βρίσκετε στο κανονικό σας μονοπάτι. Τι σχήματα μπορείτε να βρείτε στα σύννεφα σήμερα;

Μάθετε μια νέα γλώσσα
Μετατρέψτε τον περίπατο σας σε εκπαιδευτική συνεδρία. Ακούστε 20 λεπτά ενός podcast γλώσσας κάθε φορά που είστε έξω και χρησιμοποιήστε το υπόλοιπο της βόλτας σας για να εξασκηθείτε σε αυτό που μάθατε.

Γίνετε πολιτιστικός ανθρωπολόγος
Γίνετε επιθεωρητής του περιβάλλοντος σας 365 ημέρες το χρόνο. Τραβήξτε μια φωτογραφία του αγαπημένου σας δέντρου ή όντων κάθε μέρα και δημιουργήστε έναν κατάλογο τόσο της έκκλησης της φύσης μέσα από τις εποχές και την αφοσίωσή σας για να φτάσετε σε βήματα.

Εγχείρημα τη νύχτα
Προσθέστε την ποικιλομορφία στη ρουτίνα σας με καρδιο, ενώ με τη νυχτερινή πεζοπορία. Όχι μόνο θα συναντήσετε συναδέλφους Steppers, αλλά θα έχετε έναν φυσιοδίφη να σας καθοδηγήσει γύρω από μια επιλεγμένη περιοχή καθώς χρησιμοποιείτε τις αισθήσεις σας για να παρατηρήσετε τη φύση γύρω σας. Ποιος ξέρει, το να περιβάλλεται από το σκοτάδι θα μπορούσε ακόμη και να σας βοηθήσει να συντονιστείτε σε μεγαλύτερο βαθμό.

Αξιοποιήστε στο έπακρο ένα μίλι
Σχεδιάστε μια ακτίνα ενός μιλίου γύρω από το σπίτι σας, λουρί σε ένα σακίδιο και περπατήστε τυχόν πράγματα που ταιριάζουν σε αυτόν τον κύκλο. Μπορεί να είστε σοκαρισμένοι από το πόσο μπορείτε να κάνετε με το foote. (Μείωση του αποτυπώματος άνθρακα σε περιβαλλοντικό μπόνους!)

Πηγαίνω σε μια σειρά
Προκαλέστε τον εαυτό σας να δείτε πόσο καιρό μπορείτε να διατηρήσετε μια καθημερινή συνήθεια με τα πόδια. Ξεκινήστε προσπαθώντας να περπατήσετε 30 λεπτά κάθε μέρα για μια εβδομάδα, στη συνέχεια δύο εβδομάδες, και στη συνέχεια τρεις. Πριν το ξέρετε, θα έχετε επιτύχει το στόχο να περπατήσετε 30 λεπτά την ημέρα για 30 ημέρες στη σειρά.

Αυτές οι πληροφορίες αφορούν μόνο εκπαιδευτικούς σκοπούς και δεν προορίζονται ως υποκατάστατο της ιατρικής διάγνωσης ή θεραπείας. Δεν πρέπει να χρησιμοποιείτε αυτές τις πληροφορίες για τη διάγνωση ή τη θεραπεία ενός προβλήματος ή κατάστασης υγείας. Πάντα να ελέγχετε με το γιατρό σας πριν αλλάξετε τη διατροφή σας, αλλάζοντας τις συνήθειες ύπνου σας, λαμβάνοντας συμπληρώματα ή ξεκινώντας μια νέα ρουτίνα γυμναστικής.

Στέφανι Σμιθ

Η Stephanie Smith είναι ο συντάκτης γυμναστικής του Fitbit. Μια μητρική πόλη της Νέας Υόρκης και το Πανεπιστήμιο του Μισσούρι, η Stephanie έχει γράψει άρθρα για διάφορα καταστήματα, συμπεριλαμβανομένης της υγείας των ανδρών, της γυμναστικής των ανδρών, της Daily Burn, του Active.com, του Eatthis και του bodybuilding.com. Είναι εκστατική για να διαδώσει το μήνυμα υγείας και φυσικής κατάστασης – και την αξία της λήψης βημάτων – στους χρήστες Fitbit. Όταν δεν ενθαρρύνει τους ανθρώπους να κινούνται, απολαμβάνει εσωτερική ποδηλασία, εθελοντισμό ζωικών και χορτοφάγους και χορτοφαγικά γεύματα.