πιθανότατα έχετε ακούσει ότι η μέτρηση των θερμίδων μπορεί να σας βοηθήσει να χάσετε βάρος. Αλλά ακόμα και αν η απόρριψη λίγων κιλών δεν βρίσκεται στη λίστα των στόχων σας, η καταγραφή του φαγητού σας στην εφαρμογή Fitbit μπορεί να σας ρυθμίσει για αρκετές στιγμές “Ah Ha”. Η παρακολούθηση του τι τρώτε σας δίνει μια μεγάλη εικόνα της διατροφής σας, καθιστώντας σας πολύ πιο ευαισθητοποιημένο για τα αγαπημένα σας τρόφιμα, τα μεγέθη των μερίδων, τις όχι τόσο υγιείς συνήθειες και τις επιθετικές επιθυμίες. Μπορεί επίσης να σας δείξει μια ανάλυση των μακροθρεπτικών συστατικών που τρώτε, ώστε να μπορείτε να δείτε πραγματικούς αριθμούς – παρά απλώς να εικαστείτε!

Από την εξισορρόπηση της πρόσληψης πρωτεϊνών για την ενίσχυση της αθλητικής απόδοσης, εδώ είναι επτά λόγοι για την παρακολούθηση της πρόσληψής σας.

Λόγος #1: Προσπαθείτε να διατηρήσετε την απώλεια βάρους

Οι αποτυχίες πρέπει να αναμένονται – οποιοσδήποτε που έχει χάσει ποτέ βάρος μπορεί να σας πει αυτό. Αλλά ο τρόπος με τον οποίο τα αντιμετωπίζετε καθορίζει αν θα επιστρέψετε στην πορεία ή θα γλιστρήσετε κάτω από την ολισθηρή πλαγιά για να ξανακερδίσετε το βάρος. Εάν παρατηρήσετε ότι τα κιλά που σέρνουν ξανά, ξεκινήστε να καταγράφετε το φαγητό σας! Μπορεί να σας βοηθήσει να επαναπροσδιορίσετε και να εντοπίσετε όπου τα επιπλέον μπισκότα ή κοκτέιλ μπαίνουν.

Λόγος #2: Είσαι χορτοφάγος

Μια χορτοφαγική διατροφή μπορεί να είναι μια έξυπνη στρατηγική διατροφής, αλλά χρειάζεται λίγο περισσότερη προσπάθεια για να εξισορροπηθεί και να καλύψει τις διατροφικές σας ανάγκες. Συγκεκριμένα, δώστε προσοχή στην πρωτεΐνη – θα πρέπει να αποτελέσει το 10 έως 35 τοις εκατό των συνολικών ημερήσιων θερμίδων σας. Στο αρχείο καταγραφής των τροφίμων σας, ρίξτε μια ματιά στην κατανομή των μακροεντολών σας για να προσδιορίσετε εάν βρίσκεστε μέσα στην υγιή περιοχή. Δεν είναι αρκετά εκεί; Πιάστε τις φυτικές πρωτεΐνες σας, όπως τα φασόλια, τις φακές, το edamame, τα καρύδια και τη σόγια, συμπεριλαμβάνοντας ένα μικρό ποσό σε κάθε γεύμα και σνακ. Στη συνέχεια, ελέγξτε ξανά με το αρχείο καταγραφής τροφίμων για να εγγυηθείτε ότι είστε σε καλό δρόμο.

Λόγος #3: Παρακολουθείτε την πρόσληψη αλατιού σας

Εάν ο γιατρός σας σας λέει να περιορίσετε το αλάτι στη διατροφή σας, η καταγραφή των τροφίμων μπορεί να σας βοηθήσει να εντοπίσετε τις ύπουλες πηγές. Ξεκινήστε να εισάγετε τα γεύματά σας και τα σνακ, ειδικά τα συσκευασμένα και προετοιμασμένα τρόφιμα, τα οποία συμβάλλουν πολύ περισσότερο από το 75 % του νατρίου στη μέση αμερικανική διατροφή. (Pro Tip: Ο σαρωτής γραμμωτού κώδικα στην εφαρμογή Fitbit είναι χρήσιμη για γρήγορη καταγραφή.) Μόλις το κάνετε για λίγες μέρες, συνδεθείτε στο ταμπλό Fitbit online και μεταβείτε στο αρχείο καταγραφής τροφίμων (κάντε κλικ στο “Log” στο The Κορυφή, τότε “φαγητό”) για να δείτε τη συνολική ημερήσια πρόσληψη νατρίου.

Λόγος #4: Κοπείτε υδατάνθρακες

Μετά από δίαιτα χαμηλής περιεκτικότητας σε υδατάνθρακες; Κόβοντας πίσω, ή εντελώς εξαλείφοντας, ορισμένα τρόφιμα μπορούν να σας προκαλέσουν να χάσετε τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά, όπως οι ίνες. Καταγράψτε τα γεύματά σας και τα σνακ για λίγες μέρες, μεταβείτε στον ηλεκτρονικό σας πίνακα ελέγχου και ελέγξτε για να δείτε αν παίρνετε το συνιστώμενο ημερήσιο ποσό (25 γραμμάρια για γυναίκες και 38 γραμμάρια για τους άνδρες). Για να αποφύγετε ένα υποτονικό έντερο, κάντε το πριν το σύστημά σας φραγμένο.

Λόγος #5: Προσπαθείτε να κερδίσετε μυς

Για να μαζέψετε, πρέπει να συνεργαστείτε με ένα καλό πρόγραμμα άσκησης με μια σταθερή στρατηγική διατροφής. Η καταγραφή της πρόσληψης τροφής για λίγες μέρες μπορεί να σας βοηθήσει να κατανοήσετε πόσο πολλές επιπλέον θερμίδες χρειάζεστε για να κερδίσετε βάρος. Στη συνέχεια, είναι απαραίτητο να παρακολουθείτε, να βεβαιωθείτε ότι παίρνετε αυτές τις επιπλέον θερμίδες και να εξισορροπήσετε τις μακροεντολές σας. Η λήψη της σωστής ποσότητας πρωτεΐνης αμέσως μετά τις προπονήσεις σας είναι απαραίτητη για την οικοδόμηση μυϊκής μάζας.

Λόγος #6: Αγωνίζεστε με ευαισθησίες τροφίμων

Οι ευαισθησίες των τροφίμων μπορεί να είναι δύσκολες για να εντοπιστούν, αλλά η διατήρηση ενός αρχείου καταγραφής τροφίμων είναι το πρώτο βήμα προς την κατανόηση των ενεργοποιητών σας. Καταγράψτε ό, τι τρώτε και σημειώστε τα συμπτώματά σας κατά τη διάρκεια της ημέρας, ώστε να μπορείτε να εντοπίσετε μοτίβα. Μπορεί να παρατηρήσετε ότι το σκόρδο σας δίνει τα προβλήματα της κοιλιάς, πάρα πολύ τυρί οδηγεί σε πονοκέφαλο, ή τα εσπεριδοειδή φρούτα πυροβολούν την παλινδρόμηση του οξέος σας. Μιλώντας σε έναν εγγεγραμμένο διαιτολόγο για τις αντιδράσεις σας και συνεργάζεστε για να καταλάβετε τι σας ενοχλεί και αυτό που μπορείτε να φάτε είναι πάντα μια καλή ιδέα.

Λόγος #7: Ασκείστε πολύ

Εάν οι στόχοι γυμναστικής σας περιλαμβάνουν το σπάσιμο της ταινίας ή την απόκτηση ενός σημείου βάθρου ηλικίας, η σωστή κατανάλωση είναι εξίσου απαραίτητη με το σχέδιο κατάρτισης σας. Η τρέχουσα σκέψη υποδηλώνει ότι οι ανταγωνιστικοί αθλητές (και εκείνοι που εργάζονται σαν αυτούς) επωφελούνται από το χειρισμό θερμίδων και μακροεντολών σύμφωνα με το επίπεδο κατάρτισης και την ένταση. Έτσι, όταν εκπαιδεύετε σκληρά το σώμα σας θα πρέπει να πάρει πολύ περισσότερες θερμίδες και υδατάνθρακες, και κατά τη διάρκεια των εβδομάδων ανάπαυσης και κωνών μπορείτε να χαλαρώσετε. Η καταγραφή των τροφίμων μπορεί να σας βοηθήσει να μπείτε στο nitty gritty αυτών των αριθμών και να χτυπήσετε όλους τους στόχους απόδοσης σας.

Η καταγραφή της εβδομάδας σας για να καταγράψετε το φαγητό σας και να γνωρίσετε όλα τα χαρακτηριστικά διατροφής που προσφέρονται στην εφαρμογή Fitbit μπορεί να ανοίξει τα μάτια. Θα έχετε μια μεγάλη εικόνα των αναγκών σας και θα είστε σε θέση να παρακολουθείτε τις μακροεντολές σας. Και να σκάβετε σε ακόμη περισσότερα δεδομένα στο ηλεκτρονικό σας πίνακα ελέγχου μπορεί να αποκαλύψουν μέρη όπου μπορείτε να βελτιώσετε (τόσο πολύ, ύπουλο αλάτι, γεια, ολικής αλέσεως και ίνες!). Αυτό που ανακαλύπτετε για το φαγητό σας μπορεί να σας βοηθήσει να σας κρατήσουν στο δρόμο προς την επίτευξη των προσωπικών σας στόχων υγείας και φυσικής κατάστασης.

Αυτές οι πληροφορίες αφορούν μόνο εκπαιδευτικούς σκοπούς και δεν προορίζονται ως υποκατάστατο της ιατρικής διάγνωσης ή θεραπείας. Δεν πρέπει να χρησιμοποιείτε το thiS Πληροφορίες για τη διάγνωση ή τη θεραπεία ενός προβλήματος ή κατάστασης υγείας. Πάντα να ελέγχετε με το γιατρό σας πριν αλλάξετε τη διατροφή σας, αλλάζοντας τις συνήθειες ύπνου σας, λαμβάνοντας συμπληρώματα ή ξεκινώντας μια νέα ρουτίνα γυμναστικής.

Tracy Morris

Ο Tracy Morris είναι ο διατροφολόγος του Fitbit. Με μεταπτυχιακό δίπλωμα στη διατροφή και τη διαιτολογία από τη Νότια Αφρική, είναι επίσης ένας αυστραλιανός διαπιστευμένος διαιτολόγος και ένα διεθνές μέλος της Ακαδημίας Διατροφής και Διαιτολογίας στις ΗΠΑ. Τα τελευταία 20 χρόνια, ο Tracy έζησε σε πέντε διαφορετικές χώρες, εμπνέοντας τους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο να είναι υγιείς. Αυτή τη στιγμή ζει στο Sunny Sydney της Αυστραλίας όπου βοηθά τους οπαδούς του Fitbit σε όλο τον κόσμο να ζουν την καλύτερη ζωή τους. Όταν δεν εργάζεται, τρέχει μετά τα τρία μικρά παιδιά της, ή ασκεί το Pilates, μπορεί να βρεθεί πίνοντας Pinot Noir με τον σύζυγό της να παρακολουθεί τον ήλιο.