ενημέρωση 28 Νοεμβρίου 2017 – Σήμερα μίλησα με τον Bernie Profato, τον Εκτελεστικό Διευθυντή της Αθλητικής Επιτροπής του Οχάιο, ο οποίος επιβεβαίωσε ότι το γραφείο του έχει ερευνήσει πολλούς μαχητές για την υποβολή παραποίησης του αίματος. Το Profato επιβεβαιώνει ότι έχουν ανασταλεί συνολικά 23 μαχητές. Αυτά περιλαμβάνουν 21 ερασιτέχνες μαχητές MMA και 2 επαγγελματίες.

Το Profato δημοσίευσε τον ακόλουθο κατάλογο των μαχητών που εμπλέκονται:

Η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη, ωστόσο, σε αυτό το στάδιο, ένας προθέτης έχει προχωρήσει να παραδεχτεί ότι ενορχηστρώνει αυτό το σχήμα παραπλανητικής εργασίας αίματος. Προφανώς έχει προσφέρει στην Αθλητική Επιτροπή του Οχάιο μια ένορκη δήλωση που προσδιορίζει την έκταση της απάτης. Και οι 23 μαχητές συμφώνησαν να υποβληθούν σε σωστή εργασία αίματος και συνιστώσαμε ότι οι δοκιμές επέστρεψαν αρνητικές υποδεικνύοντας τους αντιπάλους που αγωνίζονται άθελά με αυτούς τους μαχητές δεν έχουν εκτεθεί σε σωματική βλάβη από αυτό το ατυχές σχέδιο.

__________________________

Το Blugreassmma.com αναφέρει ότι έχουν ανασταλεί περισσότεροι από 20 μαχητές από την Αθλητική Επιτροπή του κράτους του Οχάιο “σε συνδυασμό με έρευνα παραπλανητικής αιμοδοσίας”.

Το κράτος απαιτεί εργασία αίματος ως προϋπόθεση για την μαχητική αδειοδότηση αθλητικών ως θεμελιώδους απαίτησης ασφάλειας για να διασφαλιστεί ότι οι αντίπαλοι δεν εκτίθενται σε ασθένειες όπως ο ιός HIV, η ηπατίτιδα Β και η ηπατίτιδα C.

Η ανάρτηση είναι ασαφής ως προς το πώς ακριβώς το αίμα φέρεται να παραποιείται, ωστόσο, αν υπάρχει απόδειξη της παραποίησης του αίματος, μπορεί να υπάρξουν ευρέως διαδεδομένες νομικές επιπτώσεις.

Μια περίπτωση παραπλανητικής αιμοδοσίας μπορεί να εκθέσει όσους εμπλέκονται στο σκάνδαλο σε ρυθμιστικές συνέπειες από την Αθλητική Επιτροπή. Οι εγκληματικές και πολιτικές επιπτώσεις δεν είναι επίσης εκτός εύρους δυνατότητας.

Εάν ένας ανταγωνιστής συνάψει μια ασθένεια που φέρει αίμα, οποιοδήποτε άτομο που εμπλέκεται στη διαδικασία παραποίησης μπορεί να στοχεύει σε αστικές διαδικασίες που ζητούν αποζημίωση. Υπάρχει ακόμη και προηγούμενο ότι η αστική ευθύνη μπορεί να ρέει σε μια αθλητική επιτροπή εάν εκθέτουν αμέλεια ένα άτομο σε κίνδυνο ασθένειας αίματος, επιτρέποντας σε έναν ανταγωνιστή να πολεμήσει χωρίς εκκαθάριση ιατρικών. Το 2009, ένα δευτεροβάθμιο δικαστήριο στην Καλιφόρνια αποφάσισε ότι το κράτος εκτίθεται σε ευθύνη όταν χορήγησε άδεια σε έναν ανταγωνιστή που απέτυχε να παράσχει αρνητική εξέταση αίματος για τον ιό HIV. Το Εφετείο ανέφερε ως εξής κατά την ανατροπή της απόφασης του κατώτερου δικαστηρίου

Η Επιτροπή δεν έχει καμία διακριτική ευχέρεια να εκδώσει άδεια πυγμαχίας ή να εγκρίνει έναν μπόξερ να συμμετάσχει σε έναν αγώνα, εκτός εάν ο μπόξερ υποβάλει αρνητική δοκιμή HIV. Έτσι, η Επιτροπή παραβίασε το υποχρεωτικό της καθήκον όταν, όπως φέρεται στο FAC, ενέκρινε τον εν λόγω πυγμάχο μια άδεια πυγμαχίας και του επέτρεψε να συμμετάσχει στον αγώνα πυγμαχίας της 3ης Ιουνίου 2005 χωρίς να υποβάλει αρνητική δοκιμασία HIV.

Πρέπει να σημειώσω ότι δεν υπάρχει τίποτα στην αναφορά της Bluegrassmma που να δείχνει αμέλεια της Επιτροπής, ωστόσο, επισημαίνω τα παραπάνω για να δείξω ότι οι νομικές συνέπειες μπορούν να εξαπλωθούν πολύ και μεγάλες εάν οι ισχυρισμοί επαληθεύουν την αλήθεια.

Διαφήμιση

Μοιραστείτε αυτό:
Κελάδημα
Facebook

Σαν αυτό:
Σαν φόρτωση …

Σχετίζεται με

Ο μαχητής αναστέλλεται 120 ημέρες για ανέντιμη ιατρική DisclosureMay 10, 2021
Το Bellator μήνυσε σε παράνομο κοστούμι απόλυσης με σοβαρές ισχυρισμούς 25, 2016
Τόσο πυγμαχία όσο και βάσεις δεδομένων MMA είναι έτοιμες να καταγράψουν γυμνά αρθρώσεις που μάχονται αναστολής 4, 2018in “Bare Knuckle Boxing”