Όταν πρόκειται για έξυπνη, αποτελεσματική εκπαίδευση, η μετάβαση όλα δεν είναι πάντα η καλύτερη επιλογή. Ένας από τους αθλητικούς μου διευθυντές δήλωσε ότι είναι καλύτερο: “Είναι απλό να εκπαιδεύσετε σκληρά, ωστόσο είναι πολύ πιο δύσκολο να εκπαιδεύσετε δύσκολο το σωστό τρόπο”. Μπορεί να είναι απλός θόρυβος, ωστόσο κάθε χρόνο, εξακολουθώ να βλέπω τους αθλητές να υπερβαίνουν καθώς και να χάσουν τα καλύτερα δυνατά τους αποτελέσματα από αυτό. Αυτό που δεν αναγνωρίζουν είναι ότι είναι εισαγωγή για να εκπαιδεύσουν έξυπνα.

Δεν είναι πάντα “κλείσιμο των ποδιών” καθώς και πλήρης κατάρτιση αερίου. Απαιτείται να εκπαιδεύετε ψηλά καθώς και να αναγκάσετε χαμηλά. Αυτό το μείγμα σας κάνει να εκπαιδεύετε σοφός καθώς και σκληρά. Μπορείτε να ιδρώσετε καθώς και την εμπειρία, ωστόσο, εξακολουθείτε να παρέχετε στο σώμα σας επαρκή χρόνο για να αναρρώσετε καθώς και να μετατρέψετε τις ώρες που ξοδεύετε πεντάλ σε κέρδη που σας αφήνουν σε πολύ καλύτερη κατάσταση στο ποδήλατο. Χρησιμοποιήστε αυτές τις τέσσερις συμβουλές για να εκπαιδεύσετε σοφός καθώς και να αξιοποιήσετε στο έπακρο κάθε προπόνηση:

1. Πάρτε μια επιστημονική προσέγγιση

Η προσέγγιση της ίδιας της κατάρτισης έχει έρθει μια μακρά μέθοδος από τις αρχές μου ως νεαρός αναβάτης. Ως παιδί, έχω κατά νου ότι ο προπονητής μου λέει “Αν βλάψει σήμερα, τότε ήταν μεγάλη εκπαίδευση”. Καθώς μεγάλωσα, η κατάρτιση κατέληξε να είναι πιο επιστημονική και δομημένη. Όταν συμμετείχα στο αθλητικό ίδρυμα στην Ανατολική Γερμανία, καθορίσαμε τον καρδιακό ρυθμό ανάπαυσης πολύ το πρώτο πράγμα το πρωί, καθώς και το συνθέσαμε στα επίσημα περιοδικά μας. Είχαμε επιθεωρήσει τις καρδιακές μας ποσοστά στο ποδήλατο, ωστόσο σε μια παλιομοδίτικη μέθοδο-ο προπονητής μας θα οδηγούσε πραγματικά πίσω μας καθώς οδηγήσαμε, χτυπώντας το κέρατο του σε ένα ρυθμό που μας επέτρεψε να προσδιορίσουμε τους καρδιακούς παλμούς μας. Τώρα, τα gadgets όπως το Fitbit’s Fee 3, Ionic, Alta HR, καθώς και Versa καθορίζουν όλους τους καρδιακούς ρυθμούς, καθώς και να σας επιτρέψουν να λάβετε αποτελεσματικά σχόλια για να βοηθήσετε να διαχειριστείτε την εκπαίδευσή σας. Η μεγαλύτερη κατανόηση καθώς και η επιστήμη αποδίδουν συχνά πολύ καλύτερα αποτελέσματα καθώς και πιο έξυπνη κατάρτιση. Η έξυπνη κατάρτιση σημαίνει ότι μπορείτε να εκπαιδεύσετε πιο αποτελεσματικά καθώς και να επιτύχετε τους στόχους σας κατάρτισης ταχύτερα.

2. Προσθέστε εύρος στις προπονήσεις σας

Η ποικιλία είναι η γεύση της ζωής, οπότε ανακατέψτε λίγο. Όταν εκπαιδεύτηκα, συχνά οργανώσαμε τις προπονήσεις μου σε τριήμερες μπλοκ. Την πρώτη μέρα, οι μύες μου ήταν οι πιο φρέσκοι και πιο ξεκούραστοι, γεγονός που έκανε την ημέρα να κάνει υψηλές, σύντομες και εντατικές προπονήσεις. Η δεύτερη μέρα θα αποτελείται από μεγαλύτερες προπονήσεις. Μετά από βλάβη στα κύτταρα μάζας των μυών για δύο ημέρες, θα ήθελα να εμφανιστεί με μια μακροχρόνια μέρα, κάτι σαν 6 ώρες στο ποδήλατο καθώς και χωρίς διαστήματα. Η πρώτη μέρα ήταν να αναπτυχθεί η μέγιστη δύναμη καθώς και να ενισχυθεί ο καρδιακός ρυθμός, η δεύτερη μέρα ήταν να αναπτυχθεί η αντοχή, καθώς και η τρίτη ημέρα αυτού του μπλοκ ήταν να αναπτύξει αντοχή καθώς και θεμελιώδη μίλια.

3. Αναπτύξτε αργά τη δυναμική σας

Στο τέλειο σενάριο, η συσσώρευση της σεζόν σας εμφανίζεται σαν μια πυραμίδα: υπάρχουν τόνοι μακρινών και αργών μιλίων βάσης καθώς και βόλτες στο κάτω μέρος ως θεμέλιο. Λίγο λίγο, μειώνετε την ποσότητα και ενισχύετε την υψηλή ποιότητα της εκπαίδευσής σας – αυτό σημαίνει λιγότερες ώρες καθώς και περισσότερα διαστήματα. Ο πιο επιτυχημένος ποδηλάτης ποτέ, Eddy Merckx, όταν αναφέρεται ότι πρέπει να βιώσετε πόνο όταν η εκπαίδευση για να κάνει τους αγώνες κατέληξε να είναι εύκολο. Από τη δική μου εμπειρία, μπορώ να σας πω ότι το σώμα σας είναι σε θέση να κάνει μόνο τα πράγματα που έχει πάει στην εκπαίδευση. Εάν θέλετε να πιέσετε 500 watt για 5 λεπτά, τότε δεν μπορείτε να εκπαιδεύσετε με μόνο 250 watt όλο το χρόνο. Απαιτείται να εκπαιδεύετε αργά το σώμα σας σε αυτό το επίπεδο, χρησιμοποιώντας το διάστημα ωθείται για να βελτιωθεί ο στόχος σας.

4. Τροποποίηση της μεθόδου σας

Ο χρόνος που ξοδεύετε στο δρόμο είναι σημαντική για την καθιέρωση δεξιοτήτων που σας κάνουν άνετα να οδηγείτε το ποδήλατο, καθώς και να απομακρύνετε καθώς και εκτός – και οι δύο είναι σημαντικές στο Cyclocross – ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι είναι ο μόνος τύπος προετοιμασίας που πρέπει να κάνετε . Η εσωτερική ποδηλασία είναι μια φανταστική μέθοδος για να παραμείνετε σε φόρμα καθώς και να διατηρήσετε τους γενικούς στόχους φυσικής κατάστασης. Η εσωτερική ποδηλασία σας παρέχει τη φυσική αντοχή που απαιτείται για το Cyclocross. Οι μακροχρόνιοι δρόμοι χρειάζονται περισσότερο χρόνο στο ποδήλατο, ωστόσο μια σοφή μέθοδος είναι είτε να ξεκινήσετε είτε να επιφανείτε το ταξίδι σας με εσωτερική ποδηλασία.

Αυτές οι πληροφορίες είναι για ακαδημαϊκές λειτουργίες μόνο καθώς και δεν εννοείται ως υποκατάστατο της ιατρικής διάγνωσης ή θεραπείας. Δεν πρέπει να χρησιμοποιείτε αυτές τις πληροφορίες για τη διάγνωση ή τη θεραπεία ενός προβλήματος ή κατάστασης υγείας και ευεξίας. Επιθεωρήστε πάντα τον γιατρό σας πριν μεταβάλετε τη διατροφή σας, μεταβάλλοντας τις συνήθειες του ύπνου σας, λαμβάνοντας συμπληρώματα ή ξεκινώντας μια νέα ρουτίνα φυσικής κατάστασης.

Τζένς Βόιτς

Ο πρεσβευτής του Fitbit Jens Voigt είναι πρώην ποδηλάτης εμπειρογνωμόνων που υπηρετεί επί του παρόντος ως σύμβουλος ομάδας για το Trip Factory Racing. Ο Jens αγκαλιάζει τον πόνο καθώς και τη ζωή με το σύνθημα: “Σκάσε τα πόδια!” Όταν οδήγησε 20 χιλιόμετρα στο Tour de France σε ποδήλατο παιδιού. Ο Jens έχει έξι (ναι, έξι!) Παιδιά καθώς και ζει στη Γερμανία.