πρακτικά οι μισοί Αμερικανοί υποστηρίζουν τη νομιμοποίηση της μαριχουάνας
Από τον Jonathan Benson, συγγραφέα προσωπικού

(NaturalNews) Μια νέα δημοσκόπηση του Gallup διαπίστωσε ότι πολύ περισσότεροι Αμερικανοί από ποτέ ευνοούν τη νομιμοποίηση της μαριχουάνας για γενική χρήση, ενώ ο αριθμός των ανθρώπων που αντιτίθενται σε αυτό είναι τώρα σε χαμηλό όλων των εποχών. Τα ευρήματα έρχονται σε μια κρίσιμη στιγμή, όταν η Καλιφόρνια πρόκειται να ψηφίσει για τη νομιμοποίηση της καλλιέργειας και να υποδεικνύει σημαντική μετατόπιση της δημόσιας αντίληψης σχετικά με το αμφιλεγόμενο εργοστάσιο.

Πίσω στα τέλη της δεκαετίας του 1960 και στις αρχές της δεκαετίας του 1970, όταν ο Gallup ξεκίνησε για πρώτη φορά το κοινό για τη μαριχουάνα, το 12 % ή λιγότερο από τον πληθυσμό υποστήριξε τη νομιμοποίηση της μαριχουάνας. Αυτό το ποσοστό σταδιακά ενισχύθηκε σε 28 % το 1978, ακολουθούμενο από μια σύντομη μείωση της δεκαετίας του 1980. Μεταξύ των στα μέσα της δεκαετίας του 1980 και του 2000, η υποστήριξη ενισχύθηκε μόνο ελαφρώς μέχρι να πάρει μια σημαντική αύξηση στις αρχές της δεκαετίας του 2000.

Σήμερα, περίπου το 46 % των Αμερικανών υποστηρίζουν τη νομιμοποίηση της μαριχουάνας για γενική χρήση, ενώ το πενήντα τοις εκατό αντιτίθεται σε αυτό. Η υποστήριξη μόνο για φαρμακευτική χρήση, ωστόσο, μειώθηκε ελαφρώς από 78 % το 2005 σε 70 % σήμερα, παρόλο που η υποστήριξη για γενική χρήση είναι πλέον σε υψηλό επίπεδο.

Οι “φιλελεύθεροι” άνθρωποι ηλικίας μεταξύ 18 και 29 ετών είναι οι πιο υποστηρικτικοί της νομιμοποίησης της μαριχουάνας, ενώ οι “συντηρητικοί” Ρεπουμπλικανοί είναι οι λιγότερο υποστηρικτικοί. Οι άνδρες είναι πολύ πιο πιθανό από τις γυναίκες να υποστηρίξουν τη μαριχουάνα και οι άνθρωποι που ζουν στα δυτικά κράτη υποστηρίζουν πολύ περισσότερο από εκείνους που ζουν στα Midwestern και νότια κράτη.

Φαρματίζοντας ιατρικά, η τετραϋδροκανναβινόλη (THC) στη μαριχουάνα έχει αποδειχθεί ότι ωφελεί τους πελάτες του καρκίνου αναστέλλοντας την ανάπτυξη του όγκου και προκαλώντας θάνατο καρκινικού κυττάρου. Η μαριχουάνα είναι επίσης γνωστό ότι θεραπεύει τον χρόνιο πόνο, τη βελτίωση της διάθεσης και ακόμη και την καταπολέμηση της νόσου του Αλτσχάιμερ.