στις 10 Οκτωβρίου είναι η Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας και στο Fitbit, σας βοηθάμε να μάθετε πολλά περισσότερα για την προσοχή, τη διαχείριση του άγχους και πολύ περισσότερο μέσω περιεχομένου που επικεντρώνεται Όλα τα πράγματα ψυχικής υγείας. Κάντε κλικ εδώ για περισσότερα.

Όποιος ήρθε με το ρητό “μην ιδρώνετε τα μικρά πράγματα” έδειξε καλά. Αλλά ειρωνικά, αυτές οι “απλές” συστάσεις δεν είναι πραγματικά τόσο εύκολο να το κάνουμε. Ακόμα, να ανακαλύψετε πώς να αφήσετε τα “μικρά πράγματα” να είναι προς το συμφέρον σας για την ψυχική, συναισθηματική και σωματική σας υγεία. Φυσικά, τα “μικρά πράγματα” είναι υποκειμενικά. Εάν διαπιστώσετε ότι τα επίπεδα άγχους σας αισθάνονται ανεξέλεγκτα ή σας προκαλούν να αγωνιστείτε με άγχος ή κατάθλιψη, ίσως θελήσετε να αναζητήσετε επαγγελματική βοήθεια.

Μικρές ενοχλήσεις έρχονται σε σας κάθε μέρα, όλη την ημέρα. Και παρόλο που μπορεί να είναι “μικρά”, όπως κάθε άγχος, ενεργοποιούν την αντίδρασή μας για αγώνα ή πτήσης, ενεργοποιώντας την απελευθέρωση ορμονών όπως η κορτιζόλη. “Εάν ενεργοποιηθεί συχνά, καταλήγετε σε υψηλά επίπεδα αυτών των ορμονών στο σύστημά σας, γεγονός που μπορεί να προκαλέσει ζημιά στην υγεία σας μακροπρόθεσμα”, λέει ο αδειούχος επιστημονικός ψυχολόγος Elena Welsh, PhD.

Εάν είστε έτοιμοι να αφήσετε αυτά τα πράγματα να πάνε, πρέπει πρώτα να προσδιορίσετε τι σας προκαλεί τόσο πολύ θλίψη. Σκεφτείτε να αφιερώσετε χρόνο για να προβληματιστούμε την περασμένη εβδομάδα, προτείνει ο αδειούχος σύμβουλος ψυχικής υγείας Trish Glynn Carey, LMHC, CRC. “Σκεφτείτε όλους τους στρεσογόνους παράγοντες που συναντήσατε και πώς αντιδράσατε σε αυτούς”, λέει. Πότε βρήκατε την καρδιά σας αγώνες, τους μυς τάσης και τη σφίγγα των σιαγόνων; Στη συνέχεια, προσπαθήστε να καταλάβετε τι σας ενοχλούσε πραγματικά: Λάβετε υπόψη σας τι άλλο συνέβαινε αυτό που μπορεί να σας είχε στην άκρη – σας ήταν πολύ κουρασμένοι, πολύ πεινασμένοι ή αναστατωμένοι για ένα τηλεφώνημα από τη μαμά σας; Ή ήταν πραγματικά μόνο η κυκλοφορία που προκάλεσε την έκρηξη σας;

Μόλις εντοπίσετε τους μικρούς σας στρεσογόνους παράγοντες, δοκιμάστε αυτές τις ιδέες για να σταματήσετε να τους αφήσετε να φτάσουν σε εσάς.

Προσδιορίστε τι μπορείτε να ελέγξετε. “Υπάρχουν πολλές πτυχές της ζωής πάνω στις οποίες δεν έχετε καμία επιρροή”, λέει ο ψυχολόγος Elizabeth Lombardo, PhD. “Δεν μπορείτε να κάνετε την αλλαγή του συζύγου σας, δεν μπορείτε να σταματήσετε μια καταιγίδα να συμβεί και δεν μπορείτε να κάνετε άλλους ανθρώπους να αισθάνονται όπως θέλετε. Το μόνο που έχετε τον έλεγχο είναι η προσπάθειά σας και η στάση σας κατά περιόδους. Θα είστε πολύ πιο παραγωγικοί αν εστιάσετε τις προσπάθειές σας στα πράγματα που μπορείτε να ελέγξετε. ”

Ευλογήστε και απελευθερώστε. Αυτή η πρακτική περιλαμβάνει “να πάρει μια στιγμή για να παρατηρήσετε και να αναγνωρίσετε κάτι που σας ενοχλεί και στη συνέχεια σκόπιμα αποφασίζει να αφήσει αυτό το πράγμα να πάει”, εξηγεί ο Ουαλός. Βοηθά γιατί αν παραλείψετε το πρώτο βήμα, η δυσαρέσκεια μπορεί να χιονίσει και να σας κάνει να ενεργήσετε με αρνητικούς τρόπους, λέει.

Από την άλλη πλευρά, αν αναγνωρίσετε ότι έχετε μια επιλογή για το πόσο χρόνο και ενέργεια που ξοδεύετε σε ένα συγκεκριμένο ζήτημα, μπορεί να σας βοηθήσει να χρησιμοποιήσετε τους χρήσιμους πόρους σας πολύ πιο αποτελεσματικά, προσθέτει. Αυτό δεν περιλαμβάνει να μην σπαταλάτε αυτούς τους πόρους σε πράγματα που δεν έχουν σημασία.

Στόχος είναι πολύ πιο προσεκτικός. Η άσκηση της προσοχής σας βοηθά να σας φέρει στην παρούσα στιγμή. “Μας βοηθά να χτυπήσουμε το κουμπί παύσης και να μας ενθαρρύνει να συνειδητοποιήσουμε τι σκεφτόμαστε και αισθανόμαστε στο εδώ και τώρα”, λέει ο Carey. “Αυτό διαταράσσει τις αγχωτικές σκέψεις και αισθήσεις που διαφορετικά μπορεί να μας κατακλύζουν και μας επιτρέπει να ρίξουμε συνειδητά την κατάσταση και να αποκτήσουμε τον έλεγχο και όχι απλά να αντιδρούμε ασυνείδητα”. Εάν χρειάζεστε βοήθεια με την προσοχή σας (δεν έρχεται φυσικά σε πολλούς από εμάς!), Δοκιμάστε τα εργαλεία ευαισθητοποίησης του Fitbit Premium.

Ορίστε ένα χρονοδιακόπτη ανησυχίας. Επιλέξτε μεταξύ ενός και τριών λεπτών, προτείνει η Ουαλία. “Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, εστιάστε όλη σας την ενέργεια στο θέμα μέσω της σύνταξης των σκέψεών σας κάτω ή απλά σκεφτόμαστε το θέμα. Μόλις τελειώσει η ώρα, προσπαθήστε να την αφήσετε να φύγει », λέει. Εάν, ωστόσο, ο παράγοντας άγχους συνεχίζει να εμφανίζεται στο μυαλό σας, ορίστε μια “ημερομηνία ανησυχίας” για αργότερα την ημέρα και επαναλάβετε αυτή τη δραστηριότητα, συνιστά. Είτε έτσι είτε αλλιώς, αυτό περιορίζει το χρόνο και την ψυχική ενέργεια που ξοδεύετε για το θέμα.

Ανάλαβε δράση. Πρώτα αφιερώστε μια στιγμή για να αναγνωρίσετε ότι είστε ενοχλημένοι, θυμωμένοι ή απογοητευμένοι από το τι συμβαίνει και παρατηρήστε τι συμβαίνει στο σώμα σας, λέει ο Carey. Στη συνέχεια, αναγνωρίστε ότι, ενώ τα συναισθήματά σας είναι φυσιολογικά, δεν είναι χρήσιμα. Αντ ‘αυτού, αναρωτηθείτε, “Υπάρχει κάποιος τρόπος να το διορθώσετε;”

“Αυτό μπορεί να σας αλλάξει από μια κατάσταση παθητικής αντίδρασης σε μια κατάσταση θετικής δράσης”, εξηγεί. Ή αν δεν μπορείτε να το διορθώσετε, ανακατευθύνετε την ενέργειά σας σε κάτι που σας εξυπηρετεί καλύτερα από το να τονίσω.

Σάρωση του εαυτού σας. Το Fitbit σας επιτρέπει να κάνετε μια σάρωση ηλεκτροδερματικής δραστηριότητας (EDA), η οποία σας βοηθά να δείτε πόσο άγχος βιώνετε. Με την πάροδο του χρόνου, αυτό μπορεί να σας βοηθήσει να παρατηρήσετε τα πρώτα σημάδια του άγχους στο σώμα σας και, με τη σειρά του, να ανταποκριθείτε αναλόγως για να τσιμπήσετε αυτό το άγχος στο μπουμπούκι, λέει η Ουαλία.

Γράψτε το. Με ή χωρίς χρονοδιακόπτη, το περιοδικό όλα τα παράπονά σας και τις ενοχλήσεις σας. Μόλις τελειώσετε, διαγράψτε το χαρτί ή σκίστε το χαρτί, λέει ο Carey. “Αν δεν γνωρίζετε κανείς – συμπεριλαμβανομένου του εαυτού σας – θα το διαβάσετε ποτέ, μπορεί να helP είστε άγρια ειλικρινείς και πραγματικά επεξεργαστείτε τα συναισθήματά σας αντί να τα κρατάτε εμφιαλωμένα », λέει.

Μπορείτε επίσης να καταγράψετε κάθε μικρό στρες σε ένα μικρό κομμάτι χαρτί όταν εμφανίζεται, στη συνέχεια να το διπλώσετε και να το πετάξετε σε ένα βάζο ή ένα κουτί, προτείνει η Ουαλία. Όταν το κάνετε αυτό, “οραματίζετε το ζήτημα στο βάζο ή στο κουτί για να σας κρατήσει” και αφήστε το να φύγει.

Αυτές οι πληροφορίες αφορούν μόνο εκπαιδευτικούς σκοπούς και δεν προορίζονται ως υποκατάστατο της ιατρικής διάγνωσης ή θεραπείας. Δεν πρέπει να χρησιμοποιείτε αυτές τις πληροφορίες για τη διάγνωση ή τη θεραπεία ενός προβλήματος ή κατάστασης υγείας. Πάντα να ελέγχετε με το γιατρό σας πριν αλλάξετε τη διατροφή σας, αλλάζοντας τις συνήθειες ύπνου σας, λαμβάνοντας συμπληρώματα ή ξεκινώντας μια νέα ρουτίνα γυμναστικής.

Brittany Risher Englert

Η Brittany Risher είναι ένας ανεξάρτητος στρατηγός περιεχομένου, συντάκτης και συγγραφέας. Καλύπτει τα πάντα για την υγεία και την ευεξία, με πάθος για την ψυχική υγεία και την υγεία των γυναικών. Οι πελάτες της περιλαμβάνουν το Forward, το Sonima, το Elemental, το Zocdoc, την υγεία των ανδρών και την υγεία των γυναικών.