Αυτό με τρομάζει μέχρι θανάτου, καθημερινά περπατάτε στο δρόμο που καταλήγει όλο και πιο προφανές ότι ο μέσος άνθρωπος καταλήγει να είναι μεγαλύτερος και αυτή η τάση έχει κλιμακωθεί τα τελευταία χρόνια. Γιατί γίνονται παχύτεροι; Εδώ είναι μερικοί λόγοι…

-Πως οι παρεμπιπτόντες δραστηριότητες-αυτοματοποιημένη και μηχανογραφημένη lifestyle-longer ώρες εργασίας και λιγότερο αναψυχή-αυξημένη κατανάλωση μεταποιημένων τροφίμων-οι μερίδες τροφίμων είναι μεγαλύτερες από ποτέ

Το να είσαι υπέρβαρος, ή παχύσαρκοι, έχει πλέον μετακινηθεί από μια κοινωνική όχληση και εγχώρια αμηχανία σε επίσημη ασθένεια. Η Αμερικανική Ένωση Καρδιάς έχει αποκαλύψει την παχυσαρκία είναι ένας σημαντικός κίνδυνος για καρδιακές παθήσεις.

Η ίδια η παχυσαρκία έχει γίνει μια μεγάλη και επικίνδυνη επιδημία. Περισσότερο από το 70% των ενηλίκων των ΗΠΑ είναι υπέρβαροι και ο αριθμός αυτός αυξάνεται ταχέως.

Τι κάνουν οι περισσότεροι άνθρωποι για να απαλλαγούν το σώμα τους από ανεπιθύμητο λίπος; Δίαιτα! Η δίαιτα είναι τώρα μια βιομηχανία τρισεκατομμυρίων δολαρίων και σχεδόν κάθε μήνα ανακοινώνεται μια νέα διατροφή. Εάν έχετε προβλήματα βάρους, πώς βρίσκετε μια διατροφή που είναι ασφαλής, αποτελεσματική και βιώσιμη;

Αυτό που κάνετε είναι να προσπαθήσετε να βρείτε μια δίαιτα που περιλαμβάνει μια ποικιλία τροφίμων που μπορείτε να ζήσετε με άνετα. Πρέπει να πάρετε μια μακροπρόθεσμη άποψη και να συμπεριλάβετε πολλή άσκηση. Μια καλή διατροφή είναι αυτή που παρέχει όλες τις βασικές βιταμίνες και μέταλλα και δεν είναι υψηλό σε λίπος ή πρωτεΐνη.

Η έρευνα για τους ανθρώπους, οι οποίοι έχουν χάσει με επιτυχία πολύ βάρος και το κράτησαν μακροπρόθεσμα, δείχνει ότι η συντριπτική πλειοψηφία επιτυγχάνεται καταναλώνοντας μια δίαιτα χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά υψηλής σε ίνες σε συνδυασμό με την κατάρτιση δύναμης και την καρδιαγγειακή δραστηριότητα.

Να είστε προσεκτικοί για τις δίαιτες που: -BAN Μια συγκεκριμένη ομάδα τροφίμων-Προώθηση ενός γρήγορου διορθώσεων ένα ισορροπημένο γεύμα με ένα ποτό ή ένα σνακ μπαρ-προτάσεις που βασίζονται σε προτάσεις μεμονωμένων μελετών για να βοηθήσουν στην πώληση ενός προϊόντος

Το υπερβολικό βάρος δεν εμφανίζεται εν μία νυκτί και ούτε θα εξαφανιστεί εν μία νυκτί! Στην πραγματικότητα, όσο πιο γρήγορα χάνετε βάρος, τόσο πιο πιθανό είναι να συσσωρεύσετε τα κιλά πίσω. Αναζητήστε ένα πρόγραμμα που θα σας βοηθήσει να διατηρήσετε μακροχρόνιες απώλειες σωματικού λίπους παρέχοντας εφικτές λύσεις όπως ένα πρόγραμμα που προάγει τις αλλαγές στον τρόπο ζωής, την υγιεινή διατροφή και την τακτική άσκηση.

Η τακτική άσκηση είναι σημαντική (δηλαδή η κατάρτιση δύναμης) καθώς καίει λίπος, ενισχύει το μέτβολο σας και ενισχύει επίσης τα ενεργειακά σας επίπεδα. Οι διατροφικές τροποποιήσεις μπορούν να οδηγήσουν σε αρχική απώλεια βάρους, αλλά αυτό είναι μόνο για βραχυπρόθεσμα. Η άσκηση είναι απαραίτητη για τη διατήρηση της απώλειας βάρους μακροπρόθεσμα.

Τώρα ας ρίξουμε μια πιο προσεκτική ματιά σε ποιο φαγητό αποτελείται από και στη συνέχεια θα έχετε μια καλή ιδέα για το τι να αναζητήσετε στο καθημερινό σας σχέδιο διατροφής. Πρώτα απ ‘όλα χρειαζόμαστε ένα ευρύ φάσμα θρεπτικών ουσιών για να εκτελέσουμε διάφορες λειτουργίες για μια υγιή ζωή. Αυτά τα θρεπτικά συστατικά περιλαμβάνουν υδατάνθρακες, πρωτεΐνες και λίπος και είναι όλα παρόντα στα τρόφιμα που τρώμε σε καθημερινή βάση.

Τα τρόφιμα που περιέχουν αυτά τα θρεπτικά συστατικά είναι δημητριακά, όσπρια, καρύδια, λαχανικά, φρούτα, γαλακτοκομικά προϊόντα και τρόφιμα σάρκας (ψάρια, κρέας και πουλερικά).

Χρειαζόμαστε όλα αυτά τα θρεπτικά συστατικά για να ζήσουμε και να ευδοκιμήσουμε και αφού τα λαμβάνουμε μέσα από τα τρόφιμα που τρώμε, το φαγητό μας πρέπει να είναι καλά ισορροπημένο και στις κατάλληλες αναλογίες. Το φαγητό είναι καύσιμο. Το σώμα χρειάζεται αυτό το καύσιμο για ενέργεια, το οποίο καθορίζεται σε λίπη, υδατάνθρακες και πρωτεΐνες.

Κάθε ένα από αυτά τα θρεπτικά συστατικά παρέχει διαφορετικές ποσότητες ενέργειας και αυτές καθορίζονται σε θερμίδες.

Θρεπτικές θερμίδες ανά γραμμάριο: υδατάνθρακες 4 πρωτεΐνη 4 λίπος 9

Ας δούμε πρώτα τους υδατάνθρακες, οι υδατάνθρακες παρέχουν ενέργεια για το σώμα μας, παρέχουν ίνες για την πρόληψη της νόσου και της γεύσης και της δομής στα τρόφιμα. Βρίσκονται σε δημητριακά, πατάτες, φρούτα και λαχανικά.

Διατίθενται σε δύο βασικές μορφές, απλές και πολύπλοκες. Οι απλοί υδατάνθρακες καθορίζονται εύκολα από τη γεύση τους και είναι γλυκοί. Οι σύνθετοι υδατάνθρακες, όπως οι πατάτες είναι ευχάριστες για τους γευστικούς πόρους, αλλά δεν είναι γλυκοί.

Στη συνέχεια χωρίζονται σε δύο ομάδες, υψηλές ίνες και χαμηλές ίνες.

Τα τρόφιμα υψηλών ινών είναι οι πιο υγιεινές επιλογές για τη διατροφή και η πρόσληψη αυτών των τροφίμων συνδέεται με χαμηλότερη συχνότητα εμφάνισης καρκίνου και διαβήτη. Οι υδατάνθρακες παρέχουν το είδος των θερμίδων που καίγονται εύκολα κατά τη διάρκεια της καρδιαγγειακής άσκησης.

Συχνά φοβούνται και σκέφτονται λανθασμένα και σκέφτονται για την πάχυνση, αλλά ο σημαντικότερος παράγοντας στη διαχείριση του βάρους είναι η εξισορρόπηση της ενέργειας (θερμίδες) που καταναλώνεται. Επιμηνωθείτε:

Η ενέργεια είναι μεγαλύτερη από την ενέργεια έξω = το gainenergy βάρους είναι ίση με την ενέργεια έξω = το βάρος συντήρηση energy in είναι μικρότερη από ενέργεια out = απώλεια βάρους different τρόφιμα επηρεάζουν την ικανότητα άσκησης σε διαφορετικά επίπεδα. Τα υψηλά επίπεδα άσκησης (καρδιο και δύναμη κατάρτισης) απαιτούν υδατάνθρακες ως πηγή καυσίμου. Σε χαμηλότερα επίπεδα είναι λίπος.

Η έλλειψη υδατανθράκων στη διατροφή θα οδηγήσει σε κόπωση, την αδυναμία άσκησης αποτελεσματικά και την υπερβολική κατανάλωση λίπους. Όταν το φαγητό μας χωνεύεται, οι υδατάνθρακες χωρίζονται σε απλά σάκχαρα.

Αυτά τα σάκχαρα απορροφώνται από το σώμα και χρησιμοποιούνται από τους μύες ή διατηρούνται ως γλυκογόνο στους μύες και το ήπαρ. Καθώς η χωρητικότητα αποθήκευσης γλυκογόνου είναι περιορισμένη, οι υδατάνθρακες πρέπει να είναι συνεχείςually συμπληρώνονται από τα τρόφιμα που τρώμε.

Αλλά το σώμα έχει απεριόριστη χωρητικότητα αποθήκευσης για λίπος!

Ο μέσος άνθρωπος είναι εξαιρετικά ευάλωτος στις δίαιτες της τάσης και στις ακραίες συμπεριφορές δίαιτας. Η δίαιτα χαμηλών υδατανθράκων είναι ένα από τα τελευταία σχέδια διατροφής για να χτυπήσει τους δρόμους. Αυτή η τρέχουσα τάση διατροφής είναι πολύ δημοφιλής, αλλά υπάρχουν ασφαλέστερες και αποτελεσματικότερες τεχνικές που βασίζονται στην επιστημονική έρευνα, για τη μείωση των επιπέδων σωματικού λίπους.

Η δίαιτα χαμηλών υδατανθράκων είναι απλά λανθασμένη.

Γιατί είναι αυτό? Ακριβώς όπως ένα αυτοκίνητο τρέχει καλύτερα σε ένα συγκεκριμένο καύσιμο, το ίδιο συμβαίνει και με το ανθρώπινο σώμα. Δυστυχώς, οι τελευταίες δίαιτες χαμηλής περιεκτικότητας σε υδατάνθρακες δεν είναι το μείγμα καυσίμων που σχεδιάστηκε για να τρέξει το ανθρώπινο σώμα.

Οι υδατάνθρακες περιέχουν 4 θερμίδες ανά γραμμάριο, ενώ τα λίπη περιέχουν 9 θερμίδες ανά γραμμάριο. Για την απώλεια βάρους, η προτεραιότητα είναι η μείωση της συνολικής πρόσληψης θερμίδων. Η μείωση της ποσότητας λίπους στη διατροφή θα κάνει τη μεγαλύτερη διαφορά στη μείωση της συνολικής ημερήσιας πρόσληψης θερμίδων και επομένως της απώλειας βάρους.

Η πρόσληψη υδατανθράκων δεν είναι πάχυνση, η υπερβολική πρόσληψη θερμίδων είναι πάχυνση.

Εάν δεν έχετε αρκετούς υδατάνθρακες στη διατροφή σας, θα ζήσετε:

-Παργία λόγω των χαμηλών επιπέδων σακχάρου στο αίμα ανεπαρκής πρόσληψη βιταμινών και εισαγωγής ινών με ορυκτά, η οποία μπορεί να επηρεάσει τις κινήσεις του εντέρου-την αναπνοή λόγω των προϊόντων βλάβης των λιπών (που ονομάζονται κετόνες)

Η κατώτατη γραμμή για υδατάνθρακες και απώλεια βάρους είναι:

-Δοκιμάστε να εξισορροπήσετε την πρόσληψη υδατανθράκων με επίπεδα ενεργειακών επιπέδων δραστηριότητας, τρώγοντας πλούσια σε υδατάνθρακες τρόφιμα σε τακτικά πλούσια σε υδατάνθρακες βάσης είναι συνήθως χαμηλές σε λίπος και πλούσια σε θρεπτικά συστατικά

Ένα πραγματικό πρόγραμμα απώλειας βάρους περιλαμβάνει όλες τις ομάδες τροφίμων, την κατάρτιση δύναμης και την αεροβική χαμηλού επιπέδου, μια ελαφρά μείωση των ημερήσιων επιπέδων θερμίδων σας και ένα πρόγραμμα που μπορεί να τηρείται για τη ζωή.

Συμπερασματικά, προσπαθήστε να επιτύχετε μια ισορροπημένη διατροφή, η κατανάλωση μιας ισορροπημένης ποικιλίας τροφίμων θα σας βοηθήσει να αισθάνεστε υπέροχα κάθε μέρα, να εξασφαλίσετε καλύτερη μακροπρόθεσμη υγεία και να βελτιώσετε τον έλεγχο του βάρους.

* Αυτό το άρθρο είναι ειδικό για το IronMagazine.com, η αναπαραγωγή σε οποιαδήποτε μορφή χωρίς προηγούμενη συγκατάθεση απαγορεύεται αυστηρά.

_______________________________________________________________________ Οgary Matthews είναι εκπαιδευτής γυμναστικής για πάνω από είκοσι χρόνια. Έχει εκπαιδεύσει ανθρώπους από αθλητές σε bodybuilders. Αυτός ο εκπαιδευτής γυμναστικής από το “Down Under” πιστεύει στη χρήση επιστημονικών αρχών για την κατάρτιση. Ο Gary δηλώνει ότι “όπως στη ζωή, στην εκπαίδευση: το πιο εύκολο είναι πάντα το καλύτερο.” Πιστεύει σε προγράμματα κατάρτισης δύναμης που είναι σύντομα και απλά, αλλά με μέγιστη ένταση.