από τον Matt Weik

Μπορεί το λάδι καρύδας να είναι το επόμενο μεγάλο πετρέλαιο βελτίωσης του χώρου στον κόσμο του bodybuilding; Θα μπορούσαν οι ημέρες της συνθετικής να φύγουν και τώρα που οι άνθρωποι δεν χρησιμοποιούν λάδι καρύδας στη διατροφή τους ή να φεύγουν πάνω από το σώμα τους για ομαλό δέρμα και υγιή μαλλιά που την εγχύουν στους μύες τους για να αυξήσουν το μέγεθος; Φαίνεται έτσι – τουλάχιστον για ένα bodybuilder στο Ηνωμένο Βασίλειο. Δυστυχώς γι ‘αυτόν, δεν λειτούργησε όπως αναμενόταν.

Μην το επιχειρήσετε στο σπίτι
Ας ξεκινήσουμε λέγοντας ότι είναι μια φρικτή ιδέα να χρησιμοποιήσετε λάδι καρύδας για βελτίωση του χώρου. Αισθάνομαι την ανάγκη να το βάλω εκεί νωρίς σε αυτό το post για όσους δεν θέλουν να διαβάσουν, να σαρώνουν μόνο τον τίτλο και τις πρώτες δύο προτάσεις και στη συνέχεια πηγαίνουν και αρπάζει μια σύριγγα και την αγαπημένη του μπανιέρα του ελαίου καρύδας και αρχίζει να πηγαίνει πόλη. Η έγχυση οτιδήποτε στο σώμα σας είναι μια φρικτή ιδέα και αν είχατε ιατρική κατάσταση πρέπει να είναι η μόνη φορά που το κάνετε και αν δεν είστε σε θέση να το ιδιωτικό από το σπίτι σας, τότε ο γιατρός σας πρέπει να είναι αυτός που σας εισάγει ή Ένας άλλος ειδικευμένος επαγγελματίας.

Πες τι?
Αυτός ο 25χρονος ερασιτέχνης bodybuilder στο Ηνωμένο Βασίλειο έβαλε λάδι καρύδας στα χέρια του. Μετά από μερικούς μήνες που δεν ήταν σε θέση να βγάλει τα χέρια του πολύ ρευστά λόγω της ποσότητας του ελαίου καρύδας στην οποία έγραψε, αποφάσισε να πάει στο γιατρό. Τόνισε ότι πάσχει επίσης από πόνο στην αγκαλιά του. Ο γιατρός συνέστησε να διεξαχθεί υπερηχογράφημα για να δει τι θα μπορούσε να βρει.

Το αποτέλεσμα από το υπερηχογράφημα ήταν ένα ρήξη triceps (λόγω στεροειδών) που χρειάστηκε χειρουργική επέμβαση, καθώς και αρκετές κύστεις στην αγκαλιά του (από την έγχυση του ελαίου καρύδας). Εκτός από τις ενέσεις καρύδας, ανέφερε ανοιχτά στους γιατρούς ότι χρησιμοποίησε επίσης στεροειδή για να βεβαιωθεί ότι θα μπορούσαν να εξετάσουν ολόκληρη την εικόνα εδώ.

Ο γιατρός δήλωσε ότι “ανησυχητικά, αυτή η πρακτική, που χρησιμοποιείται για βραχυπρόθεσμη ενίσχυση της μυϊκής εμφάνισης, φαίνεται να έρχεται με σημαντικό κόστος. Οι γιατροί πρέπει να γνωρίζουν αυτές τις περιπτώσεις, ώστε να μπορούν να διαγνώσουν σωστά τα άτομα και να αναγνωρίσουν δυνητικά απειλητικές για τη ζωή πρακτικές μεταξύ των bodybuilders “. Επισημαίνει επίσης ότι έχει δει περιπτώσεις ανδρών που έβαλαν σουσάμι στο μυς τους για έως και οκτώ χρόνια δείχνουν σημάδια παραμόρφωσης και ουλών μέσα στον ίδιο τον μυϊκό ιστό που ποτέ δεν θα θεραπεύσει από μόνη της.

Αυτή δεν ήταν η πρώτη του προσπάθεια να προχωρήσει στην κατοχή του bodybuilding χρησιμοποιώντας ενέσιμα. Στην πραγματικότητα, είχε χρησιμοποιήσει ινσουλίνη (χωρίς συνταγή) στο παρελθόν που κατέληξε να του δίνει επιληπτικές κρίσεις. Πήρε επίσης βακτηριακή λοίμωξη από την έγχυση της βιταμίνης Β12 στο παρελθόν. Κάποιος θα σκεφτόταν ότι μετά από κάποιες στενές κλήσεις στο παρελθόν με ενέσιμα, θα το έδινε ή θα πάρει κάποια βοήθεια.

Χρειάστηκε επίσης να πάει κάτω από το μαχαίρι δύο φορές λόγω των φτωχών επιλογών του. Λόγω της κατάχρησης στεροειδών του, ανέπτυξε γυναικομαστία (επίσης γνωστή ως gyno και βυζιά/βυζιά) καθώς και όγκοι (καλοήθεις) στο ήπαρ του – και οι οποίες χρειάζονται χειρουργική επέμβαση για να αφαιρεθούν.

Μετά από όλα αυτά, επεσήμανε ακόμα ότι συνεχίζει να χρησιμοποιεί στεροειδή και άλλες ενώσεις με την ελπίδα να αυξήσει το μέγεθος των μυών του. Σαφώς, δεν έχει μάθει ακόμα το μάθημά του. Ας ελπίσουμε ότι το επόμενο μάθημα δεν είναι το τελευταίο του αν πιάσετε την παρασυρόμενη μου.

Παρενέργειες να κάνουν τέτοια
Είναι αρκετά προφανές τι συνέβη παραπάνω από την έγχυση ελαίου καρύδας, αλλά μια άλλη παρενέργεια που δεν θεωρείται απειλητικά για τη ζωή μπλοκαρίσματα των αιμοφόρων αγγείων. Αυτό οφείλεται στο ότι το λίπος που εγχύεται ενδεχομένως να μεταβαίνει σε ένα αιμοφόρο αγγείο και να το φράξει. Αυτό μαζί με μικρότερους κινδύνους όπως λοιμώξεις και πληγές δέρματος.

Ηθικό της ιστορίας
Μην είσαι ηλίθιος. Εάν δεν ξέρετε τι κάνετε, τότε απλά μην το κάνετε. Ξέρετε στο τσίρκο όταν συνεχίζουν να λένε “Μην το δοκιμάζετε στο σπίτι”; Ισχύει η ίδια ιδέα. Δεν λέω ότι συμφωνώ με άτομα που χρησιμοποιούν στεροειδή ή έλαια βελτίωσης του ιστότοπου, αυτή είναι η δική τους επιλογή στην οποία πρέπει να ζήσουν. Αυτό που λέω είναι, αν δεν εκπαιδεύεστε σε ενέσιμες, παρενέργειες και τον κατάλληλο τρόπο να κάνετε πράγματα, να αναζητήσετε επαγγελματική βοήθεια από κάποιον που ξέρει τι κάνουν.

Η ζωή σας δεν είναι κάτι που μπορείτε να είστε το δικό σας ινδικό χοιρίδιο για. Δεν μπορείτε απλά να εισαγάγετε τα πράγματα στο σώμα σας με την ελπίδα ότι θα ανατινάξει τους μυς σας, ώστε να φαίνονται jacked. Υπάρχει ένας λόγος για τον οποίο υπάρχουν μόνο μερικά επιλεγμένα προϊόντα που χρησιμοποιούνται στις επαγγελματικές τάξεις του bodybuilding αυτές τις μέρες. Ενώ η επιστήμη έχει προχωρήσει πολύ, η χρήση προϊόντων που βρέθηκαν γύρω από το σπίτι δεν έχει αποδειχθεί ότι είναι σοφά ενέσιμα με θετικά αποτελέσματα. Για το λόγο αυτό, κολλήστε σε αυτό που είναι γνωστό και μην απομακρυνθείτε από αυτά αν αποφασίσετε να πάτε στη διαδρομή των ενέσιμων.