Σήμερα μια συναρπαστική θέση δημοσιεύθηκε από το The Athletic με διαφορετικούς γιατρούς καθώς και εμπειρογνώμονες που σχολιάζουν το knockouts σε αθλητικά αγώνα.

Στο άρθρο, με τίτλο “Εξηγήθηκε: Τι συμβαίνει στον εγκέφαλο ενός μαχητή μετά από να υποφέρει από ένα KO;” Ένας από τους ειδικούς που ερωτήθηκαν εξέφρασαν μια αμφισβητήσιμη άποψη ότι συγκεκριμένα «knockouts flash» μπορεί να συμβεί χωρίς κανένα είδος εγκεφάλου τραύματος καθόλου. Ιδιαίτερα όταν ρωτήθηκε “Εάν ένας ανταγωνιστής είναι μόνο ασυνείδητος για ένα θέμα δευτερολέπτων, αυτό υποδεικνύει ότι η επίδραση στον εγκέφαλο είναι λιγότερο σοβαρή” καθηγητής Mike Loosemore, οδηγεί εμπειρογνώμονα στον αθλητισμό καθώς και άσκηση ιατρική στο Ινστιτούτο Αθλητισμού, Άσκηση και Υγεία και ευεξία που έχει ασχοληθεί με την ομάδα πυγμαχίας GB, θεωρώντας ότι το 1997 συνέδεσε ως εξής:

“Μια άλλη θεωρία για να πάρει το Ko’d, που πιστεύω ότι έχει κάποια πίστη, είναι η έννοια του” flash knockout “. Τότε οι άνθρωποι χτυπούν, κατεβαίνουν καθώς και σηκωθούν και πάλι, καθώς είναι καλά. Υπάρχουν κάποιες εξαιρετικές ενδείξεις ότι μπορείτε να υπερφορτώσετε τα κρανιακά νεύρα – αυτά που παρέχουν τη συμφωνία καθώς και το κεφάλι – καθώς και ότι αν το κάνετε, τότε καταλήξατε να είστε ασυνείδητοι. Ωστόσο, σε αυτή την περίπτωση, δεν καταλήξατε να είστε ασυνείδητοι από τη μεταφορά ενέργειας στον εγκέφαλό σας.

Υπάρχουν κάποιες κινήσεις που χρησιμοποιούν οι πολεμικοί καλλιτέχνες για να στοχεύσουν τα κρανιακά νεύρα που καθιστούν τους ανθρώπους για λίγο ασυνείδητο. Δεν έχουν κανένα είδος ενδείξεων διάσεισης, ωστόσο έχουν καταλήξει να είναι ασυνείδητοι. Πιστεύω συχνά στην πυγμαχία όταν παίρνετε αυτά τα ματιά χτυπά κάτω από τη συμφωνία, καθώς και ο μπόξερ μειώνεται, καθώς και σηκώνεται και πάλι, καθώς είναι ωραία, φαίνεται να είναι αυτό το φαινόμενο του flash knockdown, που είναι το μεγαλύτερο Πιθανότατα όχι ένα ζήτημα της μεταφοράς ενέργειας-μεταφοράς για τον εγκέφαλο, ωστόσο, μια υπερδιέγερση του ζητήματος των κρανιακών νεύρων. ”

Εάν έχετε περάσει ποτέ οποιοδήποτε είδος χρόνου σε ένα γυμναστήριο πολεμικών τεχνών, πιθανότατα ακούσατε παρόμοιες θεωρίες σχετικά με τα νεύρο KO.

Έθεσα αυτή τη θεωρία στο Twitter σε διαφορετικούς γιατρούς, καθώς και σε γιατρούς του ringside που είμαι τυχερός που επαρκεί για να συμμορφωθώ με μένα. Πολλοί απάντησαν καθώς και οι απαντήσεις ήταν μάλλον ομόφωνες για την απόρριψη ή την απόλυτη κριτική αυτή τη θεωρία. Τους έβαλα παρακάτω.

Εάν έχετε ιατρική κατάρτιση καθώς και απόψεις σχετικά με το θέμα, παρακαλούμε να αισθανθείτε δωρεάν για να αξιολογήσετε.

___________________________________________________

Ενημέρωση 19 Σεπτεμβρίου 2020 – Μετά από αυτή τη θέση αναδημοσιεύθηκε στο MixedMartialArts.com Neurologist, καθώς και στο Florida Ringside Doctor Denise ζυγίστηκε με τη συμμόρφωση με λογικά σχόλια:

Εάν είστε ασυνείδητοι, ακόμη και εν συντομία, είναι ένας δείκτης ότι ο εγκέφαλός σας δεν λειτουργεί κανονικά. Εάν είστε ασυνείδητοι ως το άμεσο αποτέλεσμα μιας απεργίας στο κεφάλι σας, ο εγκέφαλός σας δεν λειτουργεί συνήθως λόγω τραύματος. Αυτός είναι ένας εγκεφαλικός τραυματισμός. Όσο καλύτερο το κατανοούμε, μια εξαιρετικά σύντομη απώλεια ή αλλοίωση (η απόκτηση του κουδουνιού σας) της συνείδησης είναι σπάνια επικίνδυνη ή σχετίζεται με μακροπρόθεσμα προβλήματα, αρκεί ο αθλητής να επιτρέπεται το κατάλληλο χρονικό διάστημα για να ανακτηθεί πίσω τους βασική γραμμή. Ο κίνδυνος με το Flash KOS, όπως το κατανοούμε αυτή τη στιγμή, είναι εάν ο αθλητής διατηρήσει ένα ακόμη εγκεφαλικό αποτέλεσμα πριν ανακάμψει από τον πρώτο τραυματισμό, π.χ. να χτυπήσει στο κεφάλι αρκετές φορές αμέσως συμμορφώνεται με την καταμέτρηση. Ένας ήδη ήπιος εγκέφαλος που συγκρατείται για άλλη μια φορά 30 δευτερόλεπτα αργότερα θέτει τον αθλητή σε κίνδυνο για έναν πολύ πιο σοβαρό εγκεφαλικό τραυματισμό.

____________________________________________________

Μοιραστείτε αυτό:
Κελάδημα
Facebook

Σαν αυτό:
Σαν φόρτωση …

Σχετίζεται με

Τα knockouts από το Punch ενίσχυαν δέκα φορές μετά από γάντια που εισήχθησαν στο MMAJune 29, 2014in “Μελέτες Ασφαλείας”
Πώς να μην ενισχύσετε το “πηγούνι” για το Combat SportsMay 10, 2016 με 2 σχόλια
Πρόσφατες εξελίξεις σε αθλητικές σπουδές εγκεφαλικής βλάβης 23 Δεκεμβρίου 2014in “Μελέτες Ασφαλείας”