με την 50ή επέτειο του Τίτλου IX στις 23 Ιουνίου 2022, το εναρκτήριο συνέδριο για το νέο Ανεξάρτητο Συμβούλιο για τα Γυναικεία Αθλητισμός (εικονίδια) πραγματοποιείται δημοσίως με δωρεάν είσοδο στο Ahern Hotel στο Λας Βέγκας μέχρι τις 28 Ιουνίου 2022.

Τα εικονίδια είναι μια ταχέως αναπτυσσόμενη λαϊκή λαϊκή μη κερδοσκοπική εταιρία αθλητών παγκόσμιας κλάσης, γονείς και ένα μεγάλο φάσμα εμπειρογνωμόνων, γιατρών, δικηγόρων και ακτιβιστών στην πρώτη γραμμή της υπεράσπισης της δικαιοσύνης σε όλα τα αθλήματα των γυναικών. Ένας από τους 35 υψηλού προφίλ ομιλητές που παρουσιάστηκαν στο συνέδριο Icons είναι ο Riley Gaines, ένας 12χρονος πρωταθλητής και ο τετραγωνικός πρωταθλητής της Αμερικανικής και Τέσσερης Νοτιοανατολικής Διάσκεψης (SEC). Τον Μάρτιο, έδεσε την πέμπτη θέση με το Transgender Swimmer Lia Thomas κατά τη διάρκεια του 200-yard freestyle στο National Collegiate Athletic Association (NCAA) πρωταθλήματα. Το NCAA έδωσε στον Thomas το πέμπτο τρόπαιο.

“Έζησα από πρώτο χέρι ανταγωνισμό ενάντια σε έναν αθλητή τρανσέξουαλ και μπορώ να πω με βεβαιότητα ότι οι βιολογικές διαφορές μεταξύ των αρσενικών και των γυναικών είναι προφανείς και δεν μπορούν να αγνοηθούν όταν αφορά τον αθλητισμό”, λέει ο Gaines. “Εάν τα βιολογικά αρσενικά εξακολουθούν να επιτρέπεται να ανταγωνίζονται με τα θηλυκά, ο δίκαιος ανταγωνισμός και η ακεραιότητα των αθλητικών γυναικών είναι ένα πράγμα του παρελθόντος”.

Η Gaines είναι ανάμεσα σε μια αυξανόμενη ομάδα γυναικών και κοριτσιών που χάνουν τίτλους, τρόπαια, υποτροφίες και άλλα βραβεία – καθώς και τις αρχικές προστασίες που εγκρίθηκαν από τον Τίτλο IX – στα αθλητικά πεδία των γυναικών που κυριάρχησαν προηγουμένως. Επιπλέον, η διοίκηση του Μπάιντεν ανακοίνωσε σχέδια για την αναθεώρηση του Τίτλου IX με νέα σχέδια πολιτικών που επαναπροσδιορίζουν το “Sex” για να υποδείξουν το “φύλο” και την “ταυτότητα φύλου”.

Είναι ένα αυξανόμενο ζήτημα που δεν έχει περάσει απαρατήρητο, με 18 κράτη που θεσπίζουν νόμους για την εξασφάλιση και τη διάθεσή τους για τα αθλήματα των γυναικών για βιολογικές γυναίκες. Ωστόσο, τα αθλητικά όργανα, όπως το NCAA, δεν έχουν ακόμη ανακοινώσει δίκαιες και προστατευτικές διαδικασίες για τους αθλητές των γυναικών, λέει ο Marshi Smith, πρωταθλητής της NCAA και συνιδρυτής των εικονιδίων. Ο Smith συντάχθηκε μια ανοιχτή επιστολή που υπογράφηκε από 47 αθλητές και προπονητές, οι οποίοι στάλθηκαν στο Διοικητικό Συμβούλιο της NCAA τον Μάρτιο, ζητώντας από τις γυναίκες να έχουν φωνή; – χωρίς απάντηση.

“Οι συμπαίκτες μου και εγώ έχουμε τις φωτογραφίες μας να κρέμονται στην αίθουσα της φήμης του πανεπιστημίου μας”, λέει ο Smith, ο οποίος έλαβε πλήρη αθλητική υποτροφία και αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο της Αριζόνα, Tucson. “Αυτό που είναι χειρότερο από το να λέει ότι οι φωνές μας δεν έχουν σημασία δεν αναγνωρίζεται καν με μια ενέργεια από το NCAA αφού επέλεξε να θυσιάσει τις ευκαιρίες της επόμενης γενιάς γυναικών κολυμβητών αυτή τη σεζόν. Καλούμε τους αθλητές σε όλα τα αθλήματα να συμμετάσχουν εικονίδια για να υποστηρίξουν τη δικαιοσύνη και να εξασφαλίσουν ότι όλα τα διοικητικά όργανα ακούνε τις γυναίκες που υποδεικνύονται να αντιπροσωπεύουν ».

Ο Kim Jones, ένας πρωταθλητής All-American και Pac-10 του Στάνφορντ, εντάχθηκε στον Smith στην εκτόξευση εικονιδίων, αφού απολάμβανε την ήττα της κόρης του σε έναν ανταγωνιστή των τρανσέξουαλ στο κολέγιο των γυναικών συλλογική κολύμβηση νωρίτερα αυτό το έτος. “Είδα προηγουμένως ότι οι νεαρές γυναίκες ξεθωριάζουν με δύναμη και εμπιστοσύνη, καθώς τους είπαν ότι η δίκαιη μεταχείρισή τους δεν έχει σημασία”, λέει ο Jones. “Μου άρεσε με απογοήτευση, καθώς οι νεαροί αθλητές ήταν gaslit, ντροπιασμένοι και είπαν να αναζητήσουν συμβουλευτική μετά από να επισημάνουν τις διακρίσεις που αντιμετώπισαν ως γυναίκες”.

Για πολλούς γιατρούς και επιστήμονες που απορρίπτονται και σιωπούν σε αυτό το θέμα, είναι προφανές ότι “η βιολογία δεν είναι φανατισμό, αλλά πραγματικότητα”, λέει ο Δρ Ross Tucker, PhD στη φυσιολογία άσκησης και ένας εμπειρογνώμονας για το World Rugby. Ο Δρ Tucker, ένας ομιλητής εικονιδίων, σημειώνει ότι κάθε διαχρονική μελέτη που διεξήχθη μέχρι στιγμής αποκαλύπτει ότι η καταστολή της τεστοστερόνης έχει “ελάχιστες επιδράσεις” στις βιολογικές ιδιότητες που δημιουργούνται από την τεστοστερόνη κατά τη διάρκεια της ανάπτυξης. Λέει, “Η αρσενική έναντι της γυναικείας βιολογίας είναι διαφορετική … Τα αρσενικά έχουν πλεονεκτήματα που κυμαίνονται από 10% σε ταχύτητα και αντοχή, έως 30% στην ισχύ και έως και 50% σε ισχύ – ιδιαίτερα στο άνω σώμα. Οι έρευνες δείχνουν ότι η βιολογία που δημιουργεί αυτές τις διαφορές παραμένει ακόμη και μετά τη μείωση της τεστοστερόνης. ”

Ένας άλλος ομιλητής εικονιδίων, η Δρ Emma Hilton, PhD και ο βραβευμένος με τον αναπτυξιακό βιολόγο του Πανεπιστημίου του Μάντσεστερ (Ηνωμένο Βασίλειο), αναφέρει ότι δεν υπάρχουν επιστημονικές ενδείξεις ότι η τρέχουσα «επιδιόρθωση» της μείωσης της τεστοστερόνης ως ενήλικας δημιουργεί δίκαιη για τις γυναίκες αθλητές. “Πολλά επιστημονικά στοιχεία δείχνουν ότι δεν μπορείτε να ξεδιπλώσετε ένα αρσενικό σώμα”, λέει ο Δρ Hilton. “Η δικαιοσύνη είναι αυτό που δίνει στους αθλητικούς αγώνες που σημαίνει. Χωρίς αυτό, οι γυναίκες αθλητές αναγκάζονται να ανταγωνίζονται σε ένα πεδίο παιχνιδιού ή ακόμα και να υποβιβάζονται για να απολαύσουν από το περιθώριο. ”

Οι ακτιβιστές από την κοινότητα LGBTQ+ αναγνωρίζουν επίσης σαφείς οριοθέτηση μεταξύ της σωματικής δύναμης και των ικανοτήτων των βιολογικών ανδρών και γυναικών. “Δεν μπορείτε να πάρετε αυτό το αρσενικό πλεονέκτημα μακριά ανεξάρτητα από το τι κάνετε? Έχουμε κατηγορίες στον αθλητισμό για έναν λόγο και αυτός είναι ο λόγος “, λέει η Martina Navratilova, διεθνώς γνωστή LGBTQ+ ακτιβιστής δικαιωμάτων και παίκτης τένις πολλαπλών πρωταθλημάτων, συμπεριλαμβανομένων 18 τίτλων Grand Slam Singles και 31 Grand Slam Doubles. “Αυτο εγωnull