δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η χρήση της θεραπείας αντικατάστασης τεστοστερόνης στο MMA υπήρξε φάρσα τα τελευταία χρόνια με χαλαρά και ασυνεπή πρότυπα που εφαρμόζονται από διάφορες αθλητικές προμήθειες. Η σημερινή εκπληκτική ανάπτυξη της Αθλητικής Επιτροπής της Νεβάδας που απαγορεύει την Trt Tue’s και προτρέπει άλλες αθλητικές επιτροπές να ακολουθήσουν το παράδειγμά τους είναι μια καταπληκτική βελτίωση από το παρελθόν τοπίο.

Όπως σημειώθηκε από τον επίσημο κάτοχο της MMA Kirik Jenness, η δράση από την κοινότητα MMA ήταν έντονα μία όψη.

Παρά τη συντριπτικά θετική δράση από την κοινότητα MMA, πρέπει να γίνει δουλειά. Όπως σημειώνεται στο MMAFighting, κάθε δικαιοδοσία είναι δωρεάν για να χαράξει το δικό του μονοπάτι και παρά την επιρροή του NSAC, καμία άλλη δικαιοδοσία δεν δεσμεύεται από την απόφασή τους.

Πρέπει λοιπόν άλλες δικαιοδοσίες να απαγορεύσουν το Trt Tue’s; Η μη δημοφιλής πραγματικότητα είναι όχι. Αυτό δεν σημαίνει ότι η επιστροφή στο πρώην τοπίο είναι επιθυμητή. Ρεαλιστικά, η TRT TUE πρέπει να είναι εξαιρετικά σπάνια, όπως αποδεικνύεται από το ιστορικό της ΔΟΕ και της USADA, ωστόσο, η απόλυτη απαγόρευση είναι προβληματική, καθώς μπορεί να προκαλέσει νομικές αξιώσεις διακρίσεων.

Ωστόσο, η TUE κέρδισε την φήμη με TRT, ωστόσο, υπάρχει για οποιοδήποτε αριθμό ιατρικά αναγκαίων φαρμάκων. Σύμφωνα με τα πρότυπα WADA που υιοθετήθηκαν από πολλές κρατικές και επαρχιακές αθλητικές προμήθειες, μπορεί να δώσει μια φαρμακευτική αγωγή ένας αθλητής για τη θεραπεία ενός προβλήματος υγείας ή κατάστασης να εμπίπτει στον απαγορευμένο κατάλογο, μπορεί να δώσει μια απαλλαγή θεραπευτικής χρήσης (TUE) ότι ο αθλητής η εξουσιοδότηση για να πάρει το απαραίτητο φάρμακο. “.

Εάν ένα φάρμακο είναι πραγματικά απαραίτητη η ανάγκη της Tue να θεωρηθεί από αθλητικές επιτροπές. Η αποτυχία να γίνει αυτό μπορεί να οδηγήσει σε παραβιάσεις της νομοθεσίας για τα ανθρώπινα δικαιώματα / κατά των διακρίσεων. Στο BC, για να ληφθεί ένα παράδειγμα, ο κώδικας του ανθρώπινου δικαιώματος απαγορεύει τη διάκριση στην απασχόληση με βάση την “σωματική αναπηρία”. Η γλώσσα αυτή είναι συμβατική ναύλη στη νομοθεσία για τα ανθρώπινα δικαιώματα σε ολόκληρο τον Καναδά. Εάν οι κυβερνήσεις ή ο αθλητικός οργανισμός απέκλεισαν τις εξαιρέσεις θεραπευτικής χρήσης, πιθανότατα θα τρέχουν από τις προστασίες που χρησιμοποιούνται από τον κώδικα.

Η επιλογή δεν είναι μια απόλυτη απαγόρευση, αλλά η αυστηρή τήρηση των άκαμπτων προτύπων για τη χορήγηση της Tue’s. Ο τροχός δεν χρειάζεται καν να επαναπροσδιοριστεί. Τα πρότυπα WADA καθορίζουν μια λογική δοκιμή για το πότε πρέπει να χορηγηθούν οι Τρίτες, δηλαδή:

1. “Ο αθλητής θα παρουσιάσει σημαντική βλάβη στην υγεία εάν
Η απαγορευμένη ουσία ή η απαγορευμένη μέθοδος έπρεπε να παρακρατηθεί
την πορεία της θεραπείας μιας οξείας ή χρόνιας ιατρικής κατάστασης. ” (Αρθρο
4.1 α. του διεθνούς συμβατικού για την Τρίτη)

2. “Η θεραπευτική χρήση της απαγορευμένης ουσίας ή απαγορευμένης
Η μέθοδος δεν θα παράγει πρόσθετη ενίσχυση της απόδοσης
εκτός από αυτό που μπορεί να αναμένεται από την επιστροφή σε κατάσταση
φυσιολογική υγεία μετά τη θεραπεία ενός νόμιμου ιατρικού
κατάσταση.

3. “Δεν υπάρχει προσιτή θεραπευτική εναλλακτική λύση στη χρήση του
Διαφορετικά απαγορευμένη ουσία ή απαγορευμένη μέθοδος. ” (Άρθρο 4.1
C της Διεθνούς Συμβατικής για την Τρίτη)

4. “Η αναγκαιότητα για τη χρήση της κατά τα άλλα απαγορευμένης ουσίας ή
Η απαγορευμένη μέθοδος δεν μπορεί να είναι συνέπεια, εξ ολοκλήρου ή εν μέρει,
Προηγούμενη μη θεραπευτική χρήση οποιασδήποτε ουσίας από την απαγόρευση
Λίστα.” (Άρθρο 4.1 δ.Σ. της Διεθνούς Συμβατικής για την Τρίτη)

Πρόκειται για μια σκληρή δοκιμασία για να συναντηθούμε και αν τα κατάλληλα εφαρμοζόμενα trt tue μπορεί να είναι κυρίως ένα πράγμα του παρελθόντος χωρίς να καταφύγει σε μια αναμφισβήτητα παράνομη απαγόρευση. Η αυστηρή τήρηση των προτύπων WADA TUE, σε συνδυασμό με τυχαία εκτός ανταγωνισμού, ο έλεγχος του αίματος μπορεί να προχωρήσει σε μεγάλο βαθμό στον καθαρισμό της κατάχρησης PED σε αθλητικά αγώνα.

Διαφήμιση

Μοιραστείτε αυτό:
Κελάδημα
Facebook

Σαν αυτό:
Σαν φόρτωση …

Σχετίζεται με

Μπορεί το UFC να απαγορεύσει την TRT; 21 Μαΐου 2013in “Doping”
Το Quebec Athletic Commission δίνει αμηχανία απάντηση σχετικά με το TRT TUE’SAPRIL 10, 2014IN “Quebec MMA Law”
Ας μιλήσουμε για το τι μπορεί να φανεί το Doping και το CTE του MMA 22, 2015in “Doping”