από τον Matt Weik

Εντάξει, με πήρες. Είμαι ένοχος. Ο τίτλος είναι ένα μικρό clickbaity, καθώς είναι πραγματικά μια ερώτηση τέχνασμα – τόσο το ήθος μάρκας όσο και το εμπορικό σήμα υποδηλώνουν κάτι στους καταναλωτές αυτές τις μέρες. Στην πραγματικότητα, είναι μια πολύ προσωπική εμπειρία που οι καταναλωτές μοιράζονται με ένα εμπορικό σήμα που υποστηρίζουν. Ορισμένες μάρκες υποστήριξης λόγω του ονόματος και της κατάστασής τους, ενώ άλλοι υποστηρίζουν ένα εμπορικό σήμα για το πραγματικό ήθος της μάρκας τους και τι αντιπροσωπεύουν. Μπορούν οι καταναλωτές να υποστηρίξουν ένα εμπορικό σήμα τόσο για το όνομα όσο και για το ήθος; Σίγουρος. Αλλά γενικά, ο καταναλωτής έχει μια σύνδεση με ένα εμπορικό σήμα λόγω του ενός ή του άλλου.

Ποιο είναι το Heck είναι ήθος μάρκας και γιατί είναι σημαντικό;
Το ήθος της μάρκας είναι η βασική ταυτότητα της εταιρείας. Ενσωματώνει την αποστολή, το όραμα, τους στόχους, τους στόχους, τον πολιτισμό και την κοινότητα που αντιπροσωπεύουν. Όταν σκεφτόμαστε το ήθος της μάρκας, είναι αυτό που μας κάνει να αισθανόμαστε καλά για την υποστήριξη ενός εμπορικού σήματος. Για παράδειγμα, εάν ο σκοπός μιας μάρκας είναι να δώσει πίσω σε μια κοινότητα, φιλανθρωπία ή οργανισμό, οι άνθρωποι μπορούν να τους υποστηρίξουν για το λόγο αυτό. Οι κάλτσες Bombas έρχονται στο μυαλό. Αυτή η εταιρεία Direct to Consumer (D2C) ήταν σε δεξαμενή Shark, έκανε μια συμφωνία με τον Daymond John και μαζί το εμπορικό σήμα τους έκανε εκατομμύρια. Αλλά πολύ περισσότερο από τις πωλήσεις, η Bombas έχει δωρίσει πολύ περισσότερα από 39 εκατομμύρια ζευγάρια κάλτσες σε όσους έχουν ανάγκη επειδή ξεκίνησαν την επιχείρησή τους.

Ορισμένες εταιρείες συμπλήρωσης μπαίνουν επίσης στον φιλανθρωπικό χώρο με την εταιρεία και το σκοπό τους. Εάν το ήθος της μάρκας περιστρέφεται γύρω από τη βελτίωση της υγείας θα ήταν κάτι που αντήχησε μαζί σας; Πιθανώς, σωστά; Αλλά το ήθος της μάρκας δεν χρειάζεται απαραιτήτως να περιστρέφεται γύρω από το φιλανθρωπικό έργο ή να δωρίσει χρήματα.

Υπάρχουν πολλές εταιρείες συμπλήρωσης εκεί έξω που έχουν δημιουργήσει μια κοινότητα γύρω από το εμπορικό σήμα τους που βοηθά στην ενδυνάμωση και την υποστήριξη όσων συμμετέχουν ενεργά. Το 1ο Phorm είναι ένα από τα εμπορικά σήματα που έρχονται στο μυαλό και ένα άλλο είναι το Ghost με την ουσιαστική επακόλουθη μάρκα και τον τρόπο ζωής τους.

Το ήθος της μάρκας είναι κάτι που πρέπει να είναι χαρούμενος. Δεν υπονοείται να κρατιέται μυστικό και να μην μοιράζεται και να ανακοινώνεται. Πολλές φορές, είναι αυτό το ήθος μάρκας που φέρνει την προσοχή της μάρκας και μπορεί να βοηθήσει στην αύξηση των πωλήσεων και της κυκλοφορίας.

Εάν έχετε το δικό σας εμπορικό σήμα ή εργάζεστε για κάποιον, ποιο είναι το ήθος της μάρκας; Έχουν ακόμη και ένα ή είναι ο στόχος να πωλούν απλά ένα προϊόν ή μια υπηρεσία και να κερδίσουν χρήματα; Είναι το εμπορικό σήμα που χτίστηκε γύρω από ένα ήθος μάρκας που εξυπηρετεί μεγαλύτερο σκοπό από τα έσοδα; Η εργασία για ένα εμπορικό σήμα ή την κατασκευή ενός που περιστρέφεται γύρω από ένα ήθος μάρκας είναι κάτι που πρέπει να είναι ευτυχής.

Το εμπορικό σήμα υποδηλώνει κάτι – όπως η κατάσταση ή η κληρονομιά
Ένα εμπορικό σήμα μπορεί να υποδηλώνει κάτι στους πελάτες. Κοιτάξτε το υπέρτατο ως πρωταρχικό παράδειγμα. Για τη ζωή μου, δεν μπορώ να καταλάβω γιατί κάποιος θα ήθελε να ξοδέψει εκατοντάδες δολάρια σε ένα απλό λευκό μπλουζάκι που κοστίζει $ 3, αλλά όταν έχει ένα ανώτατο λογότυπο που χαστούκισε στο στήθος γίνεται γρήγορα αρκετές εκατοντάδες δολάρια. Για μένα, είναι χαζή. Όμως, οι άνθρωποι περπατούν με τέτοια προϊόντα από το εμπορικό σήμα – ουσιαστικά λέγοντας στον κόσμο ότι έχουν χρήματα (ή τουλάχιστον το παραπλανούν για να μοιάζουν σαν να είναι πλούσιοι).

Στη συνέχεια, έχετε μάρκες κληρονομιάς στο χώρο του συμπληρώματος. Met-RX, Labrada, Gaspari, MHP, κλπ. Ελάτε στο μυαλό. Ενώ η Fanbase έχει μειωθεί για πολλές από αυτές τις μάρκες λόγω της διείσδυσης νέων σημάτων “ισχίου” σχετικά με την αγορά, εξακολουθούν να υπάρχουν ορισμένοι που στέκονται από αυτά τα εμπορικά σήματα λόγω της μακράς κληρονομιάς και της κατάστασής τους στον κλάδο. Γνωρίζοντας ότι ένα εμπορικό σήμα ήταν πρωτοπόρος στη βιομηχανία μπορεί να αναγκάσει τους πελάτες να αισθάνονται με κάποιο τρόπο και να θέλουν να δώσουν σε αυτές τις μάρκες την εταιρεία τους – και σε κάθε δική του.

Το μειονέκτημα με τα εμπορικά σήματα είναι ότι (όπως αυτό που συζητήθηκε με το Supreme) τείνετε να πληρώνετε πολύ περισσότερα για ένα εμπορικό σήμα που είναι τάση και σε ζήτηση. Υπάρχουν πολλές εταιρείες συμπλήρωσης εκεί έξω με πολύ βασικά προφίλ και τύπους που πωλούν για κορυφαίο δολάριο – πολύ υψηλότερα από τους ανταγωνιστές τους. Γιατί; Επειδή οι άνθρωποι πηγαίνουν σε απευθείας σύνδεση ή σε τοποθεσίες λιανικής που αναζητούν αυτό το συγκεκριμένο εμπορικό σήμα λόγω του ονόματός της.

Είναι ένα κοστούμι Tom Ford πολύ καλύτερο από ένα που θα αγοράζετε στην αποθήκη των ανδρών; Όχι, είναι αρκετά παρόμοια, μόνο ένα dons the Tom Ford ετικέτα μέσα στο σακάκι κοστούμι και παντελόνι. Αλλά οι άνθρωποι θα εξακολουθούν να πέφτουν χιλιάδες σε ένα κοστούμι Tom Ford, παρόλο που κανείς δεν θα δει ποτέ την ετικέτα, εκτός αν ρωτήσουν τι είδους κοστούμι είναι και ο χρήστης τους λέει.

Είναι εντάξει να εκτιμούμε και τα δύο
Θα σας δώσω ένα προσωπικό παράδειγμα αυτού. Όταν ξαπλώσω ή εργάζομαι έξω, μου αρέσει το Athleisure Apparel. Είναι άνετο, μοντέρνο, και το ύφασμα απόδοσης μου επιτρέπει να μετεγκατασταθώ ελεύθερα χωρίς να συστέλνω την κίνηση μου (ειδικά όταν χτυπάω το γυμναστήριο). Τούτου λεχθέντος, ένα από τα εμπορικά σήματα που υποστηρίζω είχε ένα καπέλο σε διάφορα χρώματα που διαβάζουν στο μέτωπο, “περήφανοι αλλά ποτέ ποτέ ικανοποιημένοι”. Αυτό το μήνυμα αντέδρασε μαζί μου και είναι κάτι που το εμπορικό σήμα έχει χρησιμοποιήσει στο παρελθόν όχι μόνο στην ενδυμασία τους αλλά και στα γυμναστήρια τους. Έτσι, αγόρασα ένα καπέλο σε κάθε χρώμα που είχε το ρητό. Μου αρέσει να υποστηρίζω τοΜάρκα τόσο για το όνομά του όσο και για το ήθος της μάρκας.

Ένα άλλο παράδειγμα θα μπορούσε να είναι ένα εμπορικό σήμα όπως το Livestrong. Το εμπορικό σήμα υπονοεί κάτι και το ήθος της μάρκας έχει βαθιά ριζωμένες στο να συμβάλλει στη διάσωση των ζωών εκείνων που πάσχουν από καρκίνο. Είναι δύσκολο να μην αισθάνεσαι καλά για τα εμπορικά σήματα που θέλουν να κάνουν το καλύτερο πράγμα και να βοηθήσουν τους ανθρώπους. Ζητώ από τους ανθρώπους να υποστηρίξουν αυτές τις επιχειρήσεις.

Ποια έχετε την τάση να υποστηρίζετε περισσότερα; Ψάχνετε για εταιρείες που έχουν ένα ήθος μάρκας ή βασίζετε τις συμπεριφορές αγορών σας από τα εμπορικά σήματα; Ενημερώστε μας στα σχόλια (μην είστε ντροπαλοί, δεν θα σας κρίνουμε).